preskoči na sadržaj
O školi


 

Osnovna škola kneza Branimira svojom djelatnošću pokriva naselja dviju općina: Gornje Postinje, Donji i Gornji Muć (općina Muć), Brštanovo i Nisko (općina Klis). Osim što je upisno područje škole podijeljeno između dviju općina teškoće proizlaze iz prirodne, geografske i prometne odvojenosti ovih naselja. Upisno područje škole ima površinu od oko 100 kvadratnih kilometara, a krajnje granice su udaljene 29 kilometara. Matična škola u Muću Donjem prihvaća učenike I.-VIII.r. iz naselja Postinje Gornje, Muć Donji i Muć Gornji. Učenici razredne nastave iz dijela Muća Gornjeg/Vlaka nastavu polaze u Područnom razrednom odjelu Muć Gornji. Učenici I.-VIII. r. iz naselja Brštanovo i Nisko polaze Područni razredni odjel Brštanovo.

Sukladno članku 69. Zakona o osnovnom školstvu učenici se svakodnevno prevoze na nastavu i s nastave. Rad učitelja u uvjetima kada trebaju 2 do 3 sata za doći na posao i s posla treba uzeti u obzir kod mogućeg zapošljavanja u gradskim školama. Zadržavanje sadašnjih propisa može dovesti u pitanje stručnu zastupljenost nastave u udaljenim školama i manjim sredinama. Posebna teškoća je rad učitelja na 2 ili 3 škole koje su udaljene jedna od druge i po 30 km što stvara organizacijske poteškoće i teško usklađivanje rasporeda sati na dvije škole i jednim autobusom koji ih povezuje.

Školska zgrada u Brštanovu je izgrađena 1960.godine. Najveća teškoća, osim stalnog smanjivanja učenika, je stanje fasade zgrade koja nema ni toplotnu ni hidro izolaciju vanjskih zidova. Sjeverna strana škole ima drvene prozore koji nisu izmijenjeni od izgradnje škole.

Zgrada Matične škole u Muću Donjem izgrađena je 1895.godine. Od 1954 g. koristi se kao školska zgrada. Posljedni put je adaptirana 1973.godine. Dobro je očuvana, ali je vrijeme da se prozori koji su dotrajali postupno mijenjaju, elektro instalacija bi se također trebala mijenjati dok su elektro ormari na svakom katu izmijenjeni. U zgradu je uvedeno centralno grijanje u 9.mj. 2016.g. Grije se cijeli prostor škole na bio-masu (pelete). Izvan škole je izgrađena suvremena kotlovnica sa postrojenjem i vatro-dojavom. U prizemlju se nalazi školska kuhinja koja nije primjerena uvjetima i zahtjevima suvremene kuhinje. Elementi, police, bijela tehnika i grijanje su stari 30 godina te zahtijevaju potpunu izmjenu. Nedostaje prostor gdje bi djeca prema novim pedagoškim standardima mogla pojesti užinu i popiti topli ili hladni napitak. Nemamo adekvatan prostor koji bi omogućio učenicima boravak dok ne započne nastava, kao i odmor do dolaska školskog autobusa i odlazak njihovim kućama (dnevni boravak za učenike).

 
TražilicaKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Vremenici i dokumenti

Korisni linkovi

Anketa
Smatrate li da je online poučavanje donijelo pozitivne pomake u informatičkom opismenjavanju?


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju