preskoči na sadržaj
Projekti

KVALITETNA ŠKOLA

Od 1997. godine učitelji naše škole uključeni su u projekt UNICEF-a i Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske KVALITETNA ŠKOLA. Škola je predstavljena na susretu Kvalitetnih škola 8.- 9. svibnja 1999. u Rušama, Slovenija, Prvom susretu kvalitetnih škola Hrvatske (RI-KVAŠ 2000.) i Prvim danima osnovne škole (Split, 2000.).

HRVATSKA KULTURNA BAŠTINA

Od 1996.godine škola provodi likovno-literarni natječaj Hrvatska kulturna baština. Izabrani likovni radovi predstavljeni su na prigodnoj izložbi, a literarni se objavljuju u zborniku radova. Najuspješniji autori dobivaju pohvale i nagrade. Svi mentori i škole dobivaju zahvalnice.
Kalendar-za svaku godinu
a) do kraja siječnja obavijest o natječaju
b) predaja radova do 31.ožujka             
c) rad likovnog i literarnog povjerenstva-rezultati natječaja 15.-25.travnja
d) obavijest sudionicima natječaja i poziv za završnu priredbu do 30.travnja
e) postavljanje i otvaranje likovne izložbe-Spasovo, Uznesenje Gospodinovo
f) završna priredba-petak nakon Spasova, Uznesenja Gospodinova

 
*program pod e) i f) održava se 40-ti dan nakon Uskrsa, Dan općine Muć, a time se obilježava događaj iz 879.g.kada je Papa Ivan VIII pri jutarnjoj misi izrekao blagoslov knezu Branimiru, te kasnijim pismima, 7. i 10.lipnja potvrdio međunarodno priznanje Hrvatske.

MOJ PRVI PLJESAK

1996. godine održan je prvi dječji festival Moj prvi pljesak. Od tada redovito nastupa 15-20 malih pjevača. Od 2002. godine pjevači izvode pjesme prvi put na festivalu u Muću.
8. dječji festival Moj prvi pljesak se održava 29.05.2004.g.uz prisjećanje na 1990. i konstituiranje prvog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske u najnovijoj povijesti.

STARA JE ŠKRINJA OTVORENA 

4.-5.lipnja Muć će biti domaćin 3.smotre folklora Stara je škrinja otvorena.4.lipnja je smotra dječjih folklornih skupina,a 5.lipnja smotra folklornih ansambala.Ovim programom se tradicionalno obilježava 7.lipnja-nadnevak prvog pisma Pape Ivana VIII i Hrvatski dan diplomacije.

ZAVIČAJNA ZBIRKA

1999. godine u suradnji sa PRIRODOSLOVNIM MUZEJOM U SPLITU u našoj školi je postavljena trajna izložba Trijas Svilaje i Flora Dinarida. Zbirka je zamišljena kao poticaj u stvaranju zavičajne zbirke.

NASTAVA U PRIRODI

Osim nastavnih sati i poludnevnih izlazaka u prirodu, koju planiraju i izvode učitelji svake godine u suradnji s Osnovnom školom braće Radić, Vrba i Crvenim križem Solina, planira se i izvodi nastava u prirodi. Pripremljene radionice vode učitelji ili vanjski suradnici. Susreti završavaju predstavljanjem radionica i športskim natjecanjima.

MEĐUNARODNO NATJECANJE Europa u školi na Internetu 2002/03

Ove školske godine naša škola po prvi put sudjeluje na međunarodnom natjecanju E @ S na Internetu. Izradit ćemo web stranicu na zadanu temu sa još dvije evropske škole te prezentirati rezultate zajedničkog rada na Internetu. Ove godine je naziv zajedničkog projekta: "Our responsibility for our enviroment". U radu sudjeluju učenici osmog razreda. Posebno nas raduje uspostavljanje mrežnog partnerstva među mladima u različitim evropskim zemljama komunikacijom preko Interneta. Priroda koja nas okružuje je bez značajnijih lokalnih izvora zagađivanja te je flora dobro očuvana, a u toj flori se nalaze bogate populacije orhideja.

 
TražilicaKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Vremenici i dokumenti

Korisni linkovi

Anketa
Smatrate li da je online poučavanje donijelo pozitivne pomake u informatičkom opismenjavanju?


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju